Spoorindex

0

PROFESSIONEEL

mental-health-8092324De arbeidsveiligheids- en gezondheidstechnicus stelt het bedrijfsveiligheidsplan op, vertrekkende van de identificatie van de aanwezige risicofactoren, het definiëren van de nodige preventie- en beschermingsmaatregelen en de cijfers die verantwoordelijk zijn voor het correcte beheer van veiligheid en noodsituaties in de bedrijfscontext.

Het behandelt de opleiding van personeel en de bewaking van potentiële beroepsrisico’s, verifieert de implementatie van veiligheidsvoorschriften, ook door de definitie van een managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk. (SGLSSL).

Bovendien zal het tijdens de cursus mogelijk zijn om de tests en oefeningen uit te voeren die nuttig zijn voor de erkenning van de kredieten die zijn voorzien voor het RSPP-cijfer zoals beschreven in de overeenkomst tussen de staat en de regio’s van 16/07/2016.
Inhoud

Professionele technische kennis

Wetgeving (communautair, nationaal en regionaal) inzake veiligheid en preventie op het werk-Organisatie van het werk: rollen, taken, processen- Referentiewetgeving voor de evaluatie van de goede werking van arbeidsinstallaties en machines (Machinerichtlijn)- Risicofactorbeoordelingstechnieken om het risiconiveau van bedrijfsactiviteiten te beoordelen.

 • Regeling voor de beheersing van calamiteiten en het correct opstellen van interne en externe calamiteitenplannen
 • Gegevensverzameling, verwerking en vergelijkingstechnieken om statistische evaluaties te ontwikkelen
 • Beveiligingsbeheersystemen
 • Regeling voor de beheersing van calamiteiten en het correct opstellen van interne en externe calamiteitenplannen
 • Technieken en hulpmiddelen voor het opstellen van checklists, checklists, bedieningshandleidingen, vragenlijsten voor het beheer van de veiligheid op de werkplek

Many Employers Are Prioritizing Workplace Mental Wellness … Are You? - LVBCommunicatietechnieken en tools voor groepsbeheer – Conflicthantering Gezondheidsprotocollen Staatsregio-overeenkomsten (arbeiders, arbeidsmiddelen, RSPP) voor training en actualisering

Transversale kennis

Actieve zoekacties plannen Veiligheid en ongevallenpreventie op de werkplek
Geadresseerd aan Alle mensen die zijn ingeschreven voor het PIPOL-programma kunnen deelnemen.

Vereisten Verplichte vereisten: Om deel te nemen aan de cursus is het noodzakelijk om je in te schrijven voor het PIPOL-programma door je onafhankelijk te registreren op de portal  of door naar een arbeidsbureau te gaan.

Personen die al bij

PIPOL waren ingeschreven, maar een ander verzoek hadden gedaan, zullen het Individueel Actieplan (PAI) opnieuw moeten aanpassen bij het CPI.

 • Het is verplicht om een ​​diploma of een van de onderstaande EQF4-kwalificaties te hebben:
 • technicus voor het beheer en onderhoud van geautomatiseerde systemen;
  Electricien;
 • monteur industriële automatisering;
 • electricien;
 • monteur verwarmingsinstallatie;

work-safety-concept-chart-with-keywords-and-icons-on-white-backgroundAls voorkeursdiploma’s worden beschouwd: Diploma middelbare school, wetenschappelijke sector – Algemene optie / optie Toegepaste wetenschappen  Kwalificatie Technisch Instituut, technologische sector – Mechanica, Mechatronica en Energie / Transport en Logistiek.

Elektronica en Elektrotechniek / IT en Telecommunicatie / Landbouw, Agrovoeding en Agro-industrie / Bouw, Milieu en TerritoriumBeroepsopleiding, industrie en ambachtelijke sector – Industriële en ambachtelijke productie / Specialisatie onderhoud en technische assistentie Voor kandidaten met een in Italië erkende buitenlandse kwalificatie is kennis van het Italiaanse taalniveau B1 vereist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in