tata

0

Wat zijn de belangrijkste aspecten van wetsdecreet 81/08?

Companies hope new benefits will solve your mental health issues. Don't fall for it.We herinneren ons een van de belangrijkste kenmerken van de wetsdecreet 81/08, namelijk het vastleggen van de manier waarop al die reeksen preventieve maatregelen moeten worden uitgevoerd, te beginnen met het Risicobeoordelingsdocument en vervolgens al die reeksen interventies toe te passen gericht op het beschermen van de gezondheid en veiligheid op de werkplek.

  • Hieronder sommen we enkele aspecten op die onder de veiligheidswetgeving op de werkvloer vallen: de aanpassing van werkomgevingen, systemen en uitrusting, gezondheidstoezicht voor werknemers, opleidings
  • en informatiecursussen voor werknemers en werkgevers en alle andere verplichte aspecten waarvan afwezigheid zou het bedrijf blootstellen aan verschillende soorten sancties.

De DVR in Decreet 81

Het Risk Assessment Document (DVR) is een document dat een gedetailleerde analyse bevat van alle risico’s die verbonden zijn aan het bedrijf en de taken van de werknemers die er werken. Samen met het document wordt ook het Verbeterprogramma opgeleverd waarin alle verbeteringen worden vermeld die het bedrijf moet doorvoeren om te voldoen aan Wetsbesluit 81 en boetes te voorkomen. Meer informatie over het Risicobeoordelingsdocument.

istock-504273714-man-woman-heart-588f6d973df78caebcfdda6b-7986033De figuur van de RSPP als werkgever en als professional

Binnen het bedrijf is het noodzakelijk om de figuur van de RSPP (Hoofd van de Preventie- en Beschermingsdienst) aan te stellen, een van zijn taken is om de veiligheid op het werk vanuit alle gezichtspunten te behandelen, in het bijzonder de preventie- en beschermingsdienst. .

Deze rol kan zowel door de werkgever (ontdek onze RSPP-cursus voor werkgevers) als door een ervaren professional (ontdek onze RSPP / ASPP-cursus voor externe professionals) worden ingevuld na het volgen van een specifieke cursus, met een bepaald aantal uren, uitgesplitst naar risico (Laag, Medium en Hoog). Meer informatie over de rol van de werkgever als RSPP

Gezondheidstoezicht binnen het Wetsdecreet 81/08

In het geval dat het bedrijf risicovolle activiteiten uitvoert of de werknemers, na analyse door het opstellen van de DVR, taken uitvoeren die medisch toezicht vereisen, zal het nodig zijn om een ​​bevoegde arts aan te stellen die zal worden belast met de gezondheid van het bedrijf Toezicht.

hearthealth-1034500194-770x553-650x428-5807585De bevoegde arts zal periodieke bezoeken afleggen, vastgesteld tijdens het eerste medisch onderzoek, die gericht zijn op het vaststellen van de goede gezondheidstoestand van de werknemer en het vermogen om een ​​specifieke taak uit te voeren zonder contra-indicaties. Meer informatie over gezondheidssurveillance

Managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk
Het veiligheidsbeheersysteem bepaalt dat het bedrijf, naast het naleven van wet- en regelgeving, specifieke preventie- en verbeteringsprogramma’s moet definiëren en implementeren voor alle aspecten die verband houden met de gezondheid en veiligheid van werkplekken en werknemers die aanwezig zijn in de structuur, waardoor het het onderwerp wordt van openbare communicatie.

Het Arbo-managementsysteem is gericht op het garanderen van het behalen van de gezondheids- en veiligheidsdoelstellingen:

  • het identificeren van de vereisten van toepasselijke wet- en regelgeving
  • identificeer alle gevaren en beoordeel de bijbehorende risico’s voor alle werknemers
  • het definiëren van programma’s om deze risico’s te verminderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in