Kaderdagoproep

0

Dit zijn, samengevat mariette patijn, enkele suggesties en operationele richtlijnen die voortkomen uit het protocol.

Documentatie-update van wetsdecreet 81/2008 fnv varrolaan

De lopende noodsituatie houdt zeker een risico in waarmee rekening moet worden gehouden in het kader van het risicobeoordelingsdocument (DVR) dat door de werkgever moet worden opgesteld en bijgewerkt op grond van wetsdecreet 81/2008. Het is daarom raadzaam dat de bedrijfsleiders, en in het bijzonder het hoofd van de preventie- en beschermingsdienst (RSPP), de bevoegde arts en eventueel de mariette patijn veiligheidsvertegenwoordiger van de werknemers van het bedrijf raadplegen om de DVR bij te werken om deze aan te passen aan de specifieke risico’s die verband houden met de aan de gang zijnde epidemiologische noodsituatie.

kaderdagoproep

Het protocol verwijst niet uitdrukkelijk naar de actualisering van de DVR, ook al vereist het samenwerking tussen fnv varrolaan het bedrijf, de bevoegde arts en de veiligheidsvertegenwoordigers van de werknemers, om specifieke regelgevende maatregelen te integreren.

Vaststelling van maatregelen om de verspreiding van het zogenaamde “biologische risico” te voorkomen en tegen te gaan mariette patijn.

De verwerking van de DVR-update helpt onder meer om de preventiemaatregelen die de werkgever moet nemen te rationaliseren.

Uiteraard zullen deze per geval moeten worden geïdentificeerd in relatie tot de organisatie van het werk in het bedrijf. Het Protocol vermeldt er bovendien tal van:

Gezondheid preventie, mariette patijn

  •     Ga verder met het ontsmetten van de omgevingen; uiteraard moet de frequentie ook bekeken worden op basis van de daadwerkelijke aanwezigheid van mensen (werknemers, klanten, leveranciers, enz.) in de bedrijfsruimten.

Het protocol geeft aan om “periodiek” te werk te gaan in omgevingen, kantoren en afdelingen, op toetsenborden, muizen ruud kuin, aanraakschermen;

  •     Zorg voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): we hebben het over maskers, wegwerphandschoenen, handdesinfectiemiddelen.

De verplichting om PBM te verstrekken ruud kuin is voorzien in Wetsdecreet 81/2008 maar moet aangepast zijn aan het concrete risico.

Houd er rekening mee dat de sanitaire maatregelen, voorzien door het eerste ministeriële besluit van 8 maart 2020, het gebruik fnv varrolaan van maskers alleen vereisen “als u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in