Basiscursus

Rate this post

De verplichtingen van de werkgever om de gezondheid van werknemers te beschermen ten tijde van het coronavirus, werken bij fnv.

Protocol Overheid Sociale Partners van 14 maart 2020

De bescherming van de gezondheid van werknemers is een reële verplichting van de werkgever. Het beginsel van constitutionele rang werken bij fnv (art. 32 van de Grondwet) wordt in art. 2087 cc: de werkgever is verplicht zich zowel te onthouden van schadelijk gedrag jegens de werknemer als alle technologisch mogelijke maatregelen te nemen met betrekking tot veiligheid en hygiëne op de werkplek, en deze bij te werken in overeenstemming met de ontwikkeling van de wetenschap, om de psychofysische integriteit en morele waardigheid van werknemers op de werkplek.

basiscursus

Het systeem wordt vervolgens aangevuld met wetsdecreet 81/2008, dat een reeks fnv professionals specifieke verplichtingen en procedures vastlegt voor de bescherming van de gezondheid en de preventie van ziekten en ongevallen op het werk.

Op basis van dit regelgevend kader vereist het moment van gezondheidsnood, arbo anders

dat het land doormaakt als gevolg van COVID-19, bedrijven (beter om te zeggen, elke werkgever) zeker om een ​​reeks gerichte acties te ondernemen, met name om de gezondheid van hun medewerkers van de gevolgen van het virus.

Er moet aan worden herinnerd dat het niet nemen van adequate maatregelen ter bescherming van fnv nieuwsbrief de gezondheid van werknemers hoofdzakelijk twee gevolgen kan hebben:

  •     De legitieme weigering van de werknemer om de bedrijfsrichtlijnen na te leven (naar het werk gaan, een reis of een reis maken, een bepaalde klant of leverancier bezoeken): dit is de zogenaamde “Uitzondering van niet-nakoming” (art. 1460 van de burgerlijk wetboek) op grond waarvan in overeenkomsten voor overeenkomstige diensten, zoals zeker de arbeidsovereenkomst fnv deventer, “elk van de contractanten kan weigeren zijn verplichting na te komen, als de ander niet tegelijkertijd zijn eigen verplichting nakomt of niet aanbiedt … “;
  •     Het recht op vergoeding van schade aan de gezondheid, mogelijk veroorzaakt door (al dan niet nalatig) gedrag van de werkgever als er een causaal verband bestaat tussen schade en gedrag. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om aan te tonen dat hij alle nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om de schade te voorkomen.

Om de hierboven beschreven gevolgen te vermijden fnv opleidingen, is het daarom gepast dat de werkgever, bij het omgaan met dit moment van bijzondere gezondheidsproblemen, specifiek actief gedrag vertoont.

Het gedeelde protocol voor het reguleren van maatregelen ter bestrijding en inperking van de verspreiding van het COVID-19-virus op de werkvloer, ondertekend op 14 maart 2020 in de ochtend door de overheid fnv cursus, vakbonden en bedrijven, past perfect in dit kader.

Het protocol bevat richtlijnen die door de ondertekenende partijen worden gedeeld om bedrijven te helpen bij het aannemen van anti-besmettingsprotocollen en voor de veiligheid van de werkplek.

Leave a Comment

This is map - health blog