Links: gezonde en Veilige werkplem, ergonomie

0
 

Laatse update: 20 november 2002


Een aantal veelgestelde vragen over kantoorinrichting en kantoorergonomie wordt beantwoord op de site van het ‘Nederlandse Focal Point’ (20-11-02)

De Nederlandse Vereniging voor ergonomie is ook aanwezig op het web. Ten tijde van de test helaas een niet bijster informatieve site…misschien een aansporing om er in de toekomst meer ‘content’ (inhoud) in te stoppen ? Dan kun je beter kijken op ergonomienet.nl (20-11-02) of op ergoweb.com (20-11-02)

Op de site van de Cornell University vind je de volledige teksten van een aantal studies die verband houden met ergonomie. Je vindt er ook links naar verschillende andere sites over ergonomie. (20-11-02)

De Ergonomics Society geeft informatie over ergonomie in het algemeen. Veel informatie waarvoor moet worden betaald, maar ook tal van verwijzingen naar andere internationale instellingen die zich met ergonomie bezighouden. (20-11-02)

Ergoworld biedt een aantal pagina’s aan met verhandelingen over kantoorergonomie, industriële ergonomie en over het voorkomen van ongelukken. Vrij commercieel maar toch de moeite van een bezoekje waard. (20-11-02)