Simulatie: werkdrukgesprek met leidinggevende

0

Tekst en uitleg

De werkdruk in Nederland is hoog. Hoger dan in de meeste andere Europese landen. Zo hoog dat steeds meer mensen het werk niet meer aankunnen, en er op den duur ziek van worden. Vakbonden, ondernemingsraden: waar ze kunnen stellen ze dit onderwerp aan de orde. In het kader van CAO’s, arboconvenanten of het ondernemingsbeleid. Maar soms is het ook nodig zelf de te hoge werkdruk aan de orde te stellen. In een goed gesprek met je leidinggever.

Vroeger oefende je zo’n gesprek voor de spiegel. Dat hoeft nu niet meer: deze inter-aktieve simulatie helpt je een gesprek over te hoge werkdruk voor te bereiden.Ofwel: een spel met een serieuze ondertoon.

Korte gebruiksaanwijzing

  1. Start de simulatie
  2. Eerst wordt gevraagd wat voor type baas je hebt. Klik op het antwoord van je keuze
  3. Daarna wil de simulator weten op welke wijze je het onderwerp werkdruk aan de orde zou willen stellen. Klik weer op de benaderingswijze van je keuze.
  4. Vervolgens zie je de reaktie van je leidinggevende steeds in vette letters. Gevolgd door een drietal keuzemogelijkheden: hoe zou je na zo’n antwoord van de baas het gesprek verder zetten…?
  5. Na een aantal vragen geeft het programma aan hoe het gesprek verlopen is, plus een aantal tips.
  6. Algemene tips voor het voeren van zo’n gesprek, en voor het aanpakken van werkdruk krijg je te zien door te klikken op de knop ‘tips’ links in het programma.

Deze test werkt alleen als je browser ‘cookies’ aan heeft staan en in staat is Shockwave Flash bestanden af te spelen. Netscape en Internet Explorer versie 4 en hoger.

* de overwerkcalculator en de simulatie ‘Hoe vertel ik het mijn baas’ zijn mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van het ‘Projectbureau Dagindeling’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid