Arbosite FNV Bondgenoten:legionella

0
 

Laatste update: 14 januari 2004

…nog steeds een onderwerp dat periodiek de aandacht trekt. Vooral als het gaat om zwemgelegenheden, exposities, tuincentra enz.
Te weinig aandacht is er voor het legionella-risico voor werknemers in bedrijven: douche- en kleedruimtes, airco’s, oogdouches enz.

” Vóór 1 april 2003 komt het ministerie van SZW met een arbobeleidsregel voor legionella die de ondernemer houvast kan bieden. Daarin wordt omschreven aan welke eisen een goede risico-inventarisatie voldoet en hoe het legionella-risico verkleind kan worden.

Bij bedrijven die de Arbeidsinspectie voor een legionellacontrole heeft bezocht, ontbraken in veel gevallen maatregelen om groei van de legionellabacterie in koelsystemen te voorkomen. In totaal controleerde de inspectiedienst in 2002 240 ondernemingen. Bij ruim tachtig bedrijven was sprake van een luchtbehandelingsinstallatie (zoals airco) of industrieel koelsysteem met een legionellarisico.
Tachtig procent van deze bedrijven had verzuimd de risico’s van groei en verspreiding van de legionellabacterie in kaart te brengen. ” (Bron: Ministerie van SZW)

 

TERUG NAAR TOP PAGINA