Werkdruk te hoog?

Tijd voor actie!

SAMEN STERK?
WORD VAKBONDSLID!

FNV WERKDRUKBOX

VEELGESTELDE VRAGEN OVER WERKDRUK

Gewoon Goed Werk: werkdruk onderzocht …

In Nederland werkt 48% van de werknemers onder hoge tijdsdruk

Via de “Gewoon Goed Werk Merk” enquête verzamelt FNV informatie over de werksituatie van werknemers in Nederland. En over de kwaliteit van hun werkgevers.

Ook over werkdruk zijn vragen gesteld. En de cijfers liegen er niet om: bijna de helft (48%) van de ruim 11.000 deelnemers aan de enquête moet vaak of regelmatig onder hoge tijdsdruk werken. De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2011 van TNO meldt zelfs 78%, maar dan zijn ook de werknemers die ‘soms’ onder hoge tijdsdruk moeten werken bij meegeteld.

 

Werkdrukcijfers per sector

We hebben ook gekeken naar de werkdrukscore in verschillende sectoren.
In de detailhandel food (supermarkten) en de zakelijke dienstverlening moeten het grootste aantal werknemers vaak of regelmatig onder hoge tijdsdruk werken:57 en 55%
Agrarisch groen en de procesindustrie scoren relatief beter, hoewel 38% nog steeds erg hoog is. Méér dan 1 op 3 werknemers loopt daarmee op den duur ook in die sectoren een gezondheidsrisico. Zie ook de grafiek hieronder (cijfers in procenten)

 
 

Werkaspecten die invloed hebben op werkdruk: de cijfers

Behalve een totaalscore is er ook een score over verschillende aspecten van het werk.
Allerlei aspecten hebben namelijk invloed op werkdruk en dan met name als het gaat om de mogelijke oorzaken, zoals de inhoud en organisatie van het werk, steun van collega’s, de balans tussen werk en privé, de stijl van leidinggeven, overwerk.

Onderstaande figuur laat een aantal van die aspecten zien. Daarbij geldt: een score van minder dan 50 is slecht (rood), tussen 50 en 75 is voor verbetering vatbaar (oranje) en boven de 75 is goed (groen).

Gerelateerd aan werkdruk zien we de volgende ‘kritische’ werkdrukverhogende aspecten rood scoren:

  • Kwaliteit van leidinggeven(den)
  • Toekomstonzekerheid
  • Geestelijke belasting (geestelijk inspannend werk)
  • Kwaliteit van het werk en ontwikkelmogelijkheden

De balans ‘werk-privé’ scoort 66,9%, niet helemaal super, maar volgens de deelnemers aan het Gewoon Goed Werk onderzoek niet bepaald een belangrijke werkdrukverhoger. Zie ook de grafiek hieronder (cijfers in procenten)

 
 

 

 
Naar de website van Koopkracht en Echte Banen Naar de website van de FNV